Nimeni să nu regrete from provita on Vimeo.

Nimeni să nu regrete

“Nimeni să nu regrete” cuprinde mai multe mărturii, dintre care se distinge cea a unei tinere femei, care se confruntă cu dilema avortului. La fel ca multe tinere din România, rămase fără adăpost, fără loc de muncă, tânăra Violeta se gândeşte să avorteze. Totuşi, în ultimul moment, întâlneşte un consilier Pro Vita, în persoana dnei Mihaela, care o determină să nu facă acest pas şi o ajută să iasă din deznădejdea care a cuprins-o.

Filmul scoate în evidenţă problemele de legislaţie şi de educaţie pentru viaţă în România. În film apar câţiva medici, care îşi spun părerea despre avort. Dr. Dan Păscuţ din Timişoara a făcut avorturi, iar între timp a renunţat. Iată argumentele lui: “Am început să mă simt ca un killer. Era ca şi cum aş fi fost plătit ca să ucid. Acum, chiar dacă m-ar băga în puşcărie cineva, n-aş mai face avort. De asemenea, filmul pune problema consilierii post-avort şi a înfiinţării de cabinete de consiliere înainte şi după avort în spitale. Dna dr. Cristina Valea, tot din Timişoara, susţine: “Femeia trebuie să se accepte pe ea însăşi, să-şi accepte rolul ei de viitoare mamă, nu să lupte împotriva maternităţii ei, împotriva naturii ei de femeie.”

Film sponsorizat de televiziunea creştină 3XM Olanda şi realizat la studioul Fundaţiei Master Media în ciclul “Cerul dintre noi”.