Christian chastity vs. Sex in the City | Moravurile sexuale urbane vs. castitatea creștină from provita on Vimeo.

Christian chastity vs. Sex in the City | Moravurile sexuale urbane vs. castitatea creștină

Christianity has built Western Civilization, building on Jewish and Greek foundations. One of the strengths of the West that comes straight from Christianity (embodied in all its divergent nations’ laws) is monogamy: one man and one woman channeling their sexuality exclusively. This marital relationship became the DNA of the whole social structure of the West and all its societies and gave them tremendous social strength and great functional capacities. For the last 200 years there has been an assault on monogamy as part of the agenda to change the West. Polyamory (multiple partners) is the competition. It is a totally different culture, and a much weaker one, but very aggressive in its agenda.

Lecture given by dr. Pat Fagan, Family Research Council.

:: RO :: Material video pregătit de un expert american în politicile familiei, dr. Pat Fagan, cercetător și lector la prestigiosul institut Family Research Council, intitulat „Sex in the City v. Christian Chastity” („Moravurile sexuale urbane v. castitatea creștină”). Pentru traducere mergeți la adresa bit.ly/wlKCZm

Creștinismul este piatra de temelie a civilizației europene, iar unul din punctele forte ale acesteia este monogamia, înscrisă în statutul marital din toate țările acestui spațiu. Monogamia ca relație maritală a devenit ADN-ul întregii structuri sociale a civilizației europene și a fost cel care a conferit trăinicie socială și capacități funcționale. De cel puțin 200 de ani însă, monogamia este sub asediul unui competitor: poliamoria. Aceasta este o cultură total diferită, străină esenței naturii umane, în schimb are o agendă foarte agresivă.

Trăim vremuri când castitatea, abstinența pre-maritală și fidelitatea față de partener sunt luate în râs, când presiunea asupra copiilor noștri pentru a-i face să-și piardă inocența la o vârstă tot mai fragedă este în creștere, când ne sunt oferite ca modele de viață „vedete” de carton care duc o viață imorală. Trăim, de fapt, în mijlocul revoluției sexuale, impulsionată de o tiranie ideologică impusă de factorii politici, structurile și organismele europene și internaționale. Tot mai multe foruri declară existența unor „drepturi sexuale” pentru generația tânără, transformând sexualitatea – o trăire profund umană de altfel – în obiect și subiect de distracție frivolă și generând tot mai multă confuzie în mintea copiilor noștri. În contextul ideologiei „drepturilor sexuale”, castitatea și fidelitatea sunt marginalizate, iar cei care le practică sunt etichetați ca „înguști la minte”.

Subiectul comportamentului sexual este de primă importanță și pentru mișcarea provita din întreaga lume, întrucât un procent covârșitor din sarcinile așa-zis „nedorite” care sfârșesc în avort sunt urmare a promiscuității și iresponsabilității sexuale, promovată din plin de ideologia sexuală modernă. De altfel, obiectivul central pe care mișcarea provita îl urmărește în programele sale educaționale pentru tineret (vezi de ex. „Vreau să aflu” al Asociației Pro-vita București) este promovarea abstinenţei şi a fidelităţii maritale.